JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA PRVOJ REGIONALNOJ ŠKOLI DIPLOMATIJE

Forum lijeve inicijative (FLI) uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme (OPIC) organizuje prvu Regionalnu školu diplomatije koja će se održati od 15. do 17. oktobra 2021. godine u Sarajevu. 

ŠTA JE TEMA REGIONALNE ŠKOLE DIPLOMATIJE?

Diplomatsko ponašanje, važnost diplomatije za napredak države, lobiranje i značaj ličnih odnosa u diplomatiji, sfere uticaja i multilateralizam, ekonomska diplomatija, te diplomatija i ljudska prava samo su neke od tema o kojima ćemo razgovarati i učiti sa vrhunskim stručnjacima i diplomatama. 

Da li ste se zapitali šta je zadatak diplomate nakon preuzimanja dužnosti? 

U čijoj sferi uticaja, u globalnim odnosima, je Zapadni Balkan?

Koji je značaj rasta fenomena lobiranja u savremenoj politici i ekonomiji?

Da li je budućnost malih država u ekonomskoj diplomatiji?

Želite li odgovore na pitanja?

APLICIRAJTE!

KO MOŽE UČESTVOVATI?

Ukoliko imaš između 18 i 35 godina, živiš u državama Zapadnog Balkana, istaknuti/a si mladi/a lider/ka u svojoj zajednici i želiš naučiti više u oblasti diplomatije i diplomatskih odnosa, onda je ovo program za tebe.

Regionalna politička škola će ti dati priliku da razmijeniš iskustva sa drugim mladim ljudima širom regiona, te unaprijediš svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje.

ŠTA JOŠ DOBIJAM UČEŠĆEM U ŠKOLI?

Učesnici Regionalne škole diplomatije, imati će priliku slušati o praktičnim i ličnim iskustvima sadašnjih i bivših diplomata i ambasadora iz Bosne i Hercegovine i regiona. 

Regionalna politička škola je odlična prilika za stvaranje mreže poznanstva koja će vam kao budućim predstavnicima svoje države u regionu i svijetu omogućiti lakšu razmijenu iskustva i znanja.

Po završetku Regionalne škole diplomatije, svim učesnicima/ama će biti uručeni certifikati. 

KAKO SE PRIJAVITI?

Svi zainteresovani koji ispunjavaju gore navedene uslove mogu se prijaviti za učešće najkasnije do 30. septembra 2021. godine do 12.00h putem linka: https://forms.gle/XQiVMWtf9g6Sp1Vj6 Aplikacije zaprimljene nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

DODATNE NAPOMENE

Detaljna agenda će biti dostavljena učesnicima/ama nakon procesa selekcije i potvrde učešća. Troškove prevoza i smještaja pokrivaju organizatori. Tokom predavanja za učesnike će biti organizovan prevod (Engleski/Bosanski, Hrvatski i Srpski jezik).

Za sve dodatne informacije nam se možete obratiti na: +387 33 612 529 ili info@fli.ba.

English language

FLI TIM