Forum lijeve inicijative uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme, poziva sve zainteresovane osobe da se prijave za učešće u Socijaldemokratskoj akademiji rodne ravnopravnosti 2020. Jedan od modula Socijaldemokratske akademije rodne ravnopravnosti će biti realizovan uz podršku Kalevi Sorsa fondacije iz Finske.

Sudjelovanjem u Akademiji rodne ravnopravnosti imate priliku da razmijenite iskustva, unaprijedite svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje. Demokratski procesi i položaj žena, Institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost, Žene na tržištu rada i političke vještine, Učešće žena u političkom dijalogu i Žene, mir i sigurnost su teme koje vas očekuju na Akademiji.

Akademija podrazumijeva V modula, koji su navedeni ispod. Kako smo suočeni sa situacijom pandemije i mjerama koje su uvedene od strane nadležnih institucija kada su u pitanju javna okupljanja, o datumima održavanja navedenih modula ćemo naknadno obavijestiti prijavljene učesnike/učesnice. Dosadašnja praksa Foruma lijeve inicijative je bila da se moduli održavaju vikendima te podrazumijevaju fizičku prisutnost, čime je i rad mnogo produktivniji. Nadamo se da ćemo i kroz svih pet navedenih modula, uspjeti organizovati aktivnosti na ovaj način, ali ukoliko budemo morali iste organizovati online, naravno da ćemo o svemu na vrijeme obavijestiti.

 • I i II modul
  Teme: Demokratski procesi i položaj žena
  Institucionalni i zakonski okvir za rodnu ravnopravnost
 • III modul
  Tema: Uloga i uticaj žena na politički dijalog
 • IV modul
  Tema: Žene na tržištu rada i političke vještine
 • V modul
  Teme: Žene, mir i sigurnost 

Da bi uspješno završili Akademiju i dobili certifikat, potrebno je da prisustvujete na svim modulima, a moguć je jedan izostanak uz opravdan razlog.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem online linka: https://forms.gle/7cVFjGBWYp98ZM4A8 najkasnije do kraja dana 13. maja 2020. godine. Broj polaznika/ca je je ograničen (20 učesnika/učesnica).

Molimo vas da unutar online aplikacije, popunite polje motivaciono pismo koje će imati presudnu ulogu u odabiru kandidata/kandidatkinja, te ukoliko isto ne popunite prijavu ćemo smatrat nepotpunom.

Učešće na Akademiji je potpuno besplatno. Troškove hrane i osvježenja, prevoza, kao i smještaja za učesnike i učesnice pokrivaju organizatori.

Za sve dodatne informacije obratite nam se putem kontakta: +387(33) 612-529 ili na e-mail: info@fli.ba.