FLI aktivisti Hajdar Selimić i Ismet Lulić održali samostalno predavanje na temu „Lokalne omladinske politike“


U odličnoj atmosferi 8. i 9. augusta na Boračkom jezeru, Forum mladih SDP BiH Konjic je organizovao tradicionalno druženje i seminar za mlade članove i članice. Seminaru su prisustvovali aktivisti i aktivistice iz svih dijelova Hercegovine i to FOM SDP BiH Konjic, Mostar, Jablanica i Stolac.

Seminar je otvorio predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.  Prvo predavanje u okviru seminara  je održao generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić na temu „Izborni zakon BiH“, nakon čega je uslijedila pauza i druženje učesnika.

Drugo predavanje je održao podpredsjednik FOM SDP BiH Stolac i aktivista Foruma lijeve incijative Hajdar Selimić na temom „Zakon o mladima FBiH, prava i obaveze lokalne zajednice.“  U sklopu predavanja urađeni su i akcioni planovi za opštine iz kojih dolaze učesnici i učesnice. Ova aktivnost je rezultat seminara održanog proteklog mjeseca u Stocu u okviru programa „Lokalne omladinske politike“ koji provodi Forum lijeve inicijative uz podršku Međunardnog centra Olof Palme.

Drugi dan seminara je otvorio predsjednik FOM SDP BiH Ismet Lulić i aktivista Foruma lijeve incijative sa temom  „Razvoj FOM-a kroz aktivizam u lokalnim zajednicama“,  uz veoma uspješnu radionicu na kraju seminara. Seminar je zatvorio Damir Mašić član predsjedništva SDP BiH sa temom „Politički sistemi u BiH“.