Friedrich-Ebert-Stiftung BiH i Forum lijeve inicijative pozivaju sve mlade osobe od 18 do 30 godina starosti, istaknute mlade lidere/ke, te predstavnike/ce organizacija civilnog društva da se prijave na Političku školu koju ove godine organizujemo u online formatu.

Sudjelovanjem na programu, imate priliku da razmijenite iskustva, te unaprijedite svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje.  Korištenje društvenih mreža u svrhu političke promocije, političko-pravno uređenje Bosne i Hercegovine, korištenje novca iz budžeta vaših lokalnih zajednica su samo neke od tema koje vas očekuju na Školi. Kroz razgovor  sa eminentnim predavačima program omogućava da širite znanja iz datih oblasti.

Nakon što uspješno završite Političku školu, imate mogućnost da se prijavite na priznatu Akademiju socijalne demokratije.

Politička škola traje od 23.-27. novembra 2020. godine i održava se online putem Zoom platforme, a po završetku cjelokupnog programa edukacije, učesnicima_ama će se dodijeliti certifikati o uspješno završenom programu.

Svi zainteresovani, koji su pohađali neformalne edukacijske programe i koji su istaknuti lideri/ke u svojim lokalnim zajednicama, predstavnici/e organizacija civilnog društva, mogu se prijaviti putem online linka: https://forms.gle/MsdqSdj6ksECdr4m7 najkasnije do 17. novembra 2020. godine do 12:00. Broj polaznika/ca je maksimalno 30.

Nepotpune aplikacije, te motivaciona pisma koja prelaze zadati broj karaktera neće biti uzeta u razmatranje.

Za sve dodatne informacije obratite nam se putem slijedećih kontakata: +387 33 612 529 ili na e-mail: info@fli.ba.

FRIEDRICH-EBERT-STIFTUNG BiH
FORUM LIJEVE INICIJATIVE