Savjetovanje: “Mladi socijaldemokrati u borbi protiv korupcije”


Forum lijeve inicijative u saradnji sa Forumom mladih SDP BiH Centar održao je savjetovanje na temu „ Mladi socijaldemokrati u borbi protiv korupcije.“

Savjetovanje je održano u sali hotela Bosnia 23.12.2013.godine, sa početkom u 16:30h. Ovoj, izuzetno akutalnoj temi, odazvalo se 40-ak mladih socijaldemokrata. Uvodnu riječ je dao Igor Kamočaji koji je istakao da bi mladi socijaldemokrati trebali biti pokretači pozitivnih promjena u bh društvu, te je iste pozvao da se maksimalno angažiraju za širenje ideje borbe protiv korupcije u BiH. Ispred Foruma lijeve inicijative obratila se koordinatorica za programe i projekte, Jelena Pekić  koja je prisutne informisala o trenutnim aktivnostima Foruma, naglašavajući značaj održavanja savjetovanja na temu borbe protiv korupcije sa stanovišta mladih socijaldemokrata.

O setu antikorupcijskih zakona govorio je Jasenko Selimović, predsjednik kluba SDP BiH u Predstavničkom domu FBIH koji je objasnio o kojim zakonima se radi, razloge zbog kojih nisu usvojeni, te važnost usvajanja istih. Također, predavanje o važnosti lokalne samouprave izložio je Tarik Hadžiomerović, savjetnik načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića.

Nakon izlaganja je uslijedila diskusija gdje su svi učesnici dali maksimalan doprinos, a savjetovanje je okončano nizom zaključaka od kojih je najznačajniji  da se mladi aktivno uključe u borbu protiv korupcije, širenjem i jačanjem ove ideje.

Na koncu, koordinatorice projekta, Ajla Ahmethodžić i Arijana Huseinović, su se zahvalile predavačima i učesnicima koji su dali svoj veliki doprinos kako bi savjetovanje bilo što uspješnije, te izrazile zadovoljstvo i nadu za  daljnjom suradnjom sa Forumom lijeve inicijative .

[slickr-flickr search=sets set=72157639014969536]