Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u periodu od 2013. do 2015. godine realizuje dvogodišnji projekat pod nazivom „Budi promjena!“ uz podršku švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) sa osnovnim ciljem podsticanja i osnaživanja građana/ki širom BIH sa naglaskom na organizacije civilnog društva (OCD) i neformalne grupe građana/ki (NGG) da aktivnim djelovanjem i radom postanu stvarni nosioci promjena u lokalnim zajednicama u kojima žive i rade.

Projekt se realizuje kroz pružanje finansijske podrške za oblast: inicijative za izgradnju zajednice, lokalne kampanje zagovaranja i Ad Hoc fond putem kojeg će biti pružena finansijska podrška inicijativama/projektima u kojima se iskaže potreba za hitnom reakcijom, u skladu s ciljevima PMG-a.

JAVNI POZIV ZA APLIKACIJE NA PROGRAM MALIH GRANTOVA (PMG) za programsku oblast – „Inicijative za razvoj zajednice“

Pozivamo sve zainteresovane organizacije civilnog društva i neformalne grupe građana/ki sa teritorije Bosne i Hercegovine da dostave do 10.01.2013. koncept-papire zaza programsku oblast – „Inicijative za razvoj zajednice“.

Detalje o pozivu možete pročitati na web stranici CPCD ovdje.

Dodatne informacije možete pronaći na našoj Facebook stranici www.facebook.com/Budipromjena

Da biste se prijavili na ovaj javni poziv, putem elektronske pošte, potrebno je dostaviti popunjen koncept-papir uz strogo pridržavanje uputa navedenih u priloženoj formi, te dokumenta navedena unutar poziva na mail adresu pmg@cpcd.ba.
Vaše predložene inicijative mogu trajati najduže do 3 mjeseca. Visina finansijske pomoći koja se ovim pozivom može ostvariti jeste 5.000,00 KM, a što uključuje odobrenje do 20 grantova. 

U odabiru inicijativa koje se finansijski podržavaju prednost će se dati inicijativama koje na najbolji način koriste lokalne potencijale – bilo da su u pitanju materijalni doprinosi, volonterski rad, znanje, iskustvo ili usluge ljudi iz različitih sektora. Sva eventualna pitanja koja se osnose na javni poziv trebaju biti dostavljena isključivo na e-mail adresu: pmg@cpcd.ba najkasnije 5 (pet) dana prije zatvaranja javnog poziva i i na njih će biti odgovoreno putem e-maila.