U organizaciji Foruma lijeve inicijative i Foruma mladih SDP BiH Stari Grad Sarajevo u nedjelju je održan u Hotelu Saraj seminar “Osnove poitičkog aktivizma”
Učesnici na ovom seminaru su bile mlade osobe koje su se tek aktivirale u politici ili planiraju započeti svoj politički aganžman  uskoro, a aktivni su u nevladinim organizacijama.
Uvodno izlaganje na seminaru je imao Haris Lulić, predsjednik SDP Stari Grad koji je istakao važnost i ulogu mladih ljudi u politici.
Također pisutnima se obratila i Anisa Bašović koja je prošla obuku Treninga za trenere u organizaciji FLI i polaznicima semianra predstavila rad Foruma lijeve inicijative.
Polaznici su slušali predavanje o socijaldemokratiji koje je održao Malik Garibija potpredsjednik FOM SDP BiH Stari Grad Sarajevo, dok je o radu Foruma mladih SDP BiH Stari Grad govrio Ajdin Kahrović.
Predavanje na temu Politčkog sistema BiH i izbornog procesa u BiH održao je Irfan Čengić, Šef kluba vijećnika SDP-a u OV Stari Grad.
Važno je istaći da su Malik, Ajdin i Irfan također prošle godine prošli obuku “trening za trenere” u organizaciji Foruma lijeve inicijative i oni su certificirani treneri FLI-a.
Predavanje o aktivizmu je održao Miroslav Živanović direkor Foruma lijeve incijative, dok su učesnici o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH imali priliku razgovarati sa Šefom kluba zastupnika SDP-a u ZD parlamentarne skupštine BiH, Sašom Magazinovićem