Uspješno je okončana prva generacija Regionalne akademije ProgWeb u kojoj je učestvovao Forum lijeve inicijative zajedno sa drugih šest fondacija sa prostora Zapadnog Balkana. Regionalna akademija je realizirana uz podršku Međunarodnog Olof Palme centra i Međunarodne fondacije Center party.

Zajedno s trećim, a ujedno i posljednjim modulom, održana je i Regionalna konferencija u Skoplju u periodu od 6. do 9. februara, a domaćin ove konferencije bio je bivši premiijer Republike Sjeverne Makedonije, Zoran Zaev.

Tema posljednjeg modula Regionalne akademije bila je lobiranje, a učesnici su imali priliku da učestvuju na dvije radionice te potom i praktično lobiraju za nacionalne projekte na kojima su radili u proteklom period u okviru ProgWeb radionica.

Prva generacija Regionalne akademije zatvorena je finalnom konferencijom na kojoj su učestvovali i predstavnici/e Foruma lijeve inicijative ― Anida Šabanović kao moderatorica i Hamza Pecar kao panelista. Također iz Bosne i Hercegovine su učestvovali i predstavnik Socijaldemokratske partije Saša Magazinović te predstavnik iz Regional Cooperation Council, Amer Kapetanović.