U Sarajevu je završen drugi modul Regionalne akademije za socijaldemokratske političke partije iz Jugoistočne Evrope u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta i partnera Međunarodnog centra Olof Palme, Progress instituta, Novog društva i Foruma lijeve inicijative koji je bio domaćin akademije budući da se program Akademije  za 2014. godinu u potpunosti realizovao u Bosni i Hercegovini.

Tokom dva modula akademije, mladi socijaldemokrati i socijaldemokratkinje iz regiona su imali priliku slušati predavanja a zatim u koordinaciji sa mentorima izraditi i svoje prve prijedloge javnih politika, što je bio i cilj ove akademije. Tokom drugog modula, učesnici i učesnice su prezenovali svoje policy briefove gdje su imali priliku razmjeniti iskustva o različitim temama koje su izabrali za svoja istraživanja kao što su pitanja iz oblasti socijalne politike, zdravstva, industrijske proizvodnje, kao i unutrašnje organizacije političkih partija i uvođenja elektronskog sistema glasanja, kao i druga pitanja.

Mentori/ce na ovom programu, Karolina Leaković, Ferida Čustović, Aleksandar Spasov i Miroslav Živanović će nastaviti rad sa učesnicima kako bi finalizirali svoje prijedloge javnih politika koji će biti dostupni i na web stranici Foruma Lijeve inicijative.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.326142010924448.1073741857.180284128843571&type=1 limit=30]