Konferencija Foruma lijeve inicijative, održana u petak 28.11.2014. godine u Sarajevu, okupila je više od 70 učesnika i učesnica, predstavnika/ca partnera i donatora, te aktivista i aktivistica FLI-ja koji su u proteklom periodu učestvovali u programima i aktivnostima Foruma. Konferencija je imala za cilj ponuditi učesnicima i učesnicama mogućnost da, kroz osmišljene i moderirane radionice, ocjene dosadašnje programe i aktivnosti koje je Forum realizovao u okviru institucionalne podrške Međunarodnog centra Olof Palme iz Švedske.

Konferenciju je otvorio Miroslav Živanović, direktor Foruma lijeve inicijative, koji se prisutnima zahvalio na podršci u protekle dvije godine i zajedničkoj pozitivnoj energiji zahvaljujući čemu su uspješno provedeni projekti Foruma u oblasti političke edukacije, komunikacije, te izrade javnih politika, sa osnovnim ciljem osnaživanja i promocije ideja i vrijednosti savremene ljevice.

Prisutnima su se obratili i Jasenko Selimović, predsjednik Skupštine Foruma lijeve inicijative, te Saša Magazinović iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i Ana Radičević iz Nacionalnog demokratskog instituta. Predstavnici partnera su naglasali ulogu i važnost djelovanja Foruma lijeve inicijative u današnjoj situaciji u kojoj se ljevica nalazi pred brojnim izazovima.

Jelena Pekić, koordinatorica za programe i projekte u FLI-ju, prezentovala je dvogodišnji rad Foruma lijeve inicijative sa posebnim osvrtom na aktivnosti realizovane u okviru projekta Institucionalne podrške podržanog od strane Međunarodnog centra Olof Palme, te na najznačajnije projekte koji su se realizovali uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta, Fondacije Friedrich Ebert, te Westminster fondacije za demokratiju.

Učesnici i učesnice su imali priliku ocijeniti rad Foruma lijeve inicijative i dati svoje prijedloge za unapređenje rada u narednom periodu. Radionicu je vodio FLI aktivista Irfan Čengić zajedno sa timom FLI fasilitatora i fasilitatorica.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.323982487807067.1073741853.180284128843571&type=3 limit=30]

Ovom prilikom FLI tim želi da se zahvali svim aktivistima i aktivisticama koji su se odazvali pozivu, te predstavnicima partnera koji kontinuirano pružaju podršku Forumu lijeve inicijative.