Friedrich-Ebert-Stiftung i Forum lijeve inicijative pozivaju sve mlade ljude od 18 do 35 godina starosti da se prijave na 5. Regionalnu političku školu VUČKO 2014. koja će se održati od 01.08. – 03.08.2014. na Jahorini u hotelu Vučko.

Regionalna Politička škola VUČKO okuplja mlade ljude iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine sa ciljem jačanja njihove međusobne saradnje, zajedničkog učenja i razmjene iskustava koja su značajna za društveno-politički angažman mladih ljudi iz ovih zemalja. Program sadrži teme kao što su evropske integracije, regionalna saradnja i pokretanje zajedničkih projekata, kao i obilazak Parlamentarne skupštine BiH i razgovor sa parlamentarcima. Nakon završetka Regionalne političke škole učesnicima_icama će biti dodijeljeni certifikati o učešću.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti sa kratkim motivacionim pismom i biografijom na e-mail adresu nermin.kujovic@fes.ba najkasnije do nedjelje, 20.07.2014 do 24:00 CET. Broj učesnika/ica je ograničen na 30.

Učešće u političkoj školi Vučko je potpuno besplatno. Troškove hrane i smještaja za sve učesnike_ice snose organizatori.

Radujemo se vašim prijavama i zajedničkom druženju!

FRIEDRICH-EBERT-STIFTUNG
FORUM LIJEVE INICIJATIVE