Proteklog vikenda uspješno je završen prvi vikend Trening trenera za Političku školu socijalne demokratije koju Forum lijeve inicijative već drugu godinu uspješno realizuje u saradnji sa Friedrich-Ebert-Stiftung u Bosni i Hercegovini.

Trening su otvorili Nermin Kujović, naučni saradik u Friedrich-Ebert-Stiftung i Miroslav Živanović, direktor Foruma lijeve inicijative. Učesnice i učesnici treninga su tokom prvog vikenda imali priliku slušati praktična predavanja iz političkog i izbornog sistema Bosne i Hercegovine, koje je predavao Irfan Čengić  trener Foruma lijeve inicijative. O komunikacijskim i prezentacijskim vještinama kroz praktične primjere iz prakse i kroz rad sa učesnicima, govorio je Saša Madacki.

treningjulisa

Učesnici treninga su kroz rad u radionicama imali priliku pripremiti individualne prezentacije na zadate teme, te iste prezentovati pred grupom.

Treningu prisustvuju učesnice i učesnici iz Tuzle, Prijedora, Čapljine, Širokog Brijega, Kaknja, Maglaja, Zenice i Sarajeva.

Prvi vikend treninga održan je na Ilidži, dok će se naredni modul treninga koji je planiran od 19.-20. juli održati na Jahorini.