Završena edukacija VI generacije Trening trenera za Političku školu socijalne demokratije


Proteklog vikenda uspješno je završen prvi vikend Trening trenera za Političku školu socijalne demokratije koju Forum lijeve inicijative već drugu godinu uspješno realizuje u saradnji sa Friedrich-Ebert-Stiftung u Bosni i Hercegovini.

Trening su otvorili Nermin Kujović, naučni saradik u Friedrich-Ebert-Stiftung i Miroslav Živanović, direktor Foruma lijeve inicijative. Učesnice i učesnici treninga su tokom prvog vikenda imali priliku slušati praktična predavanja iz političkog i izbornog sistema Bosne i Hercegovine, koje je predavao Irfan Čengić  trener Foruma lijeve inicijative. O komunikacijskim i prezentacijskim vještinama kroz praktične primjere iz prakse i kroz rad sa učesnicima, govorio je Saša Madacki.

treningjulisa

Učesnici treninga su kroz rad u radionicama imali priliku pripremiti individualne prezentacije na zadate teme, te iste prezentovati pred grupom.

Treningu prisustvuju učesnice i učesnici iz Tuzle, Prijedora, Čapljine, Širokog Brijega, Kaknja, Maglaja, Zenice i Sarajeva.

Prvi vikend treninga održan je na Ilidži, dok će se naredni modul treninga koji je planiran od 19.-20. juli održati na Jahorini.