U Gradišci, 03. jula održan je posljednji u nizu Trening trenera za obuku aktivista/posmatrača, kojem su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva i političkih partija. Prethodno su održani treninzi u Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli, Bihaću, Livnu, Travniku, Zvorniku, Banja Luci i Brčkom, čime je zaokružen ciklus edukacije aktivista i ativistica iz oblasti izbornog procesa, a kojem je prisustvovalo preko 160 učesnika.

Nastvak i dalja realizacija ovog programa očekuje se na način da će učesnici i učesnice treninga održati sličan trening u svojim loklanim zajednicima i organizacijama ih kojih dolaze, uz stručnu podršku Foruma lijeve inicijative i Međunarodnog centra Olof Palme.

gradiska2

Trenerski tim činili su Jelena Pekić i Predrag Puharić, koji su iskazali zadovoljstvo organizacijom treninga u Gradišci i velikim interesovanjem kod učesnika i učesnica treninga za datu problematiku. Treningu je prisustvovala i asistentica za programe i projekte u Forumu lijeve inicijative Neira Muratović.