Realiziran prvi projekat iz programa MINI GRANTOVI: Podrška Festivalu mladosti


Mladi socijaldemokrati i sociajdemokratkinje iz Tuzlanskog kantina su 16. i 17. jula, na jezeru Sniježnica u Teočaku, implementirali projekat pod nazivom Festival mladosti. Projekat je podržan i od strane Forum lijeve inicijative kroz program Mini grantova a koji se realizuje u sklopu projekta Youth Empowerment Strategy koji FLI implementira u saradnji sa Olof Palme centrom iz Švedske.

Cilj Festivala, pored druženja, sticanja novih i učvrščivanja starih prijateljstava, je bio da se mladi ljudi upoznaju sa trenutnim problemima mladih u Tuzlanskom kantonu i kroz jednu širu raspravu daju prijedloge rješenja a u okviru Plana za mlade 2018-2022. Važno je istaknuti da su učesnici i učesnice Festivala kreirali inicijativu koja će biti upućena u proceduru u Skupštini Tuzlanskog kantona. Inicijativa se odnosi na povećanje izdvajanja budžetskih sredstava za sport na 2% od budžeta Tuzlanskog kantona.

Svim učesnicima Festivala su uručene diplome, a onima koji su pomogli održavanje festivala zahvalnice. Forum lijeve inicijative će i u narednom periodu kroz program Mini grantova pružiti podršku omladinskim organizacijama širom Bosne i Hercegovine sa namjerom njihovog jačanja i poboljšanja položaja mladih u društvu.