Forum lijeve inicijative je danas, 09.6.2017. godine u Međunarodnom Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, održao sastanak sa socijaldemokratima i socijaldemokratkinjama iz Švedske, Carinom Ödebrink, Ilanom de Basso, Lindom Danielsson i Pelleom Nordin. Sastanku su prisustvovali Demir Mahmutćehajić, Timur Haračić i Muamer Tucaković, aktivisti iz Stoca.

Na sastanku se razgovaralo o trenutnoj situaciji u Švedskoj i Bosni i Hercegovini, zajedničkim interesima i problemima sa kojima se suočavaju građani i građanke obje države. Predstavnici i predstavnice Foruma lijeve inicijative su razmijenili iskustva sa uglednim i visoko pozicioniranim članovima i članicama vladajuće Socijaldemokratske partije Švedske. Pekić Jelena, menadžerica za programe i projekte je prezentovala aktivnosti koje FLI realizuje u narednom periodu, i pozvala drugarice iz Švedske da nam se pridruže na narednom modulu Socijaldemokratske akademije rodne ravnopravnosti, kako bi prenijeli svoje iskustvo na učesnice i učesnike naših edukacija.

Sastanak se završio dogovorom podrške Foruma lijeve inicijative,  projektu koji će socijaldemokrati i socijaldemokratkinje iz Švedske realizovati naredne godine u Bosni i Herecegovini. Forum lijeve inicijative je dao punu podršku realizaciji projekta i istakao spremnost na dalju saradnju.