Friedrich-Ebert-Stiftung BiH (FES) i Forum lijeve inicijative (FLI) organizuju Političku školu – Youth Left Week koja će se održati od 6. do 10. aprila 2021. godine u online formatu putem Zoom platforme.

ŠTA JE TEMA POLITIČKE ŠKOLE?

Politički spektar, izborni procesi, pitanja ravnopravnosti, prava radnika_ca, socijalne politike, politika i komunikacije, samo su neke od teme o kojima će biti riječi na ovogodišnjoj Političkoj školi. Uz to, pripremili smo mnoštvo interaktivnog sadržaja i različitih formata koji osim predavanja i radionica uključuju intervjue, filmove i druge vidove neformalne edukacije.

KO MOŽE UČESTVOVATI?

Ukoliko imaš između 18 i 30 godina, živiš u Bosni i Hercegovini, sebe smatraš politički lijevo orijentiranom osobom ili si istaknuti/a mladi/a lider/ka u svojoj lokalnoj zajednici kroz omladinski ili građanski aktivizam, te želiš saznati više o gore navedenim temama, onda je ovo program za tebe. Politička škola će ti dati priliku da razmijeniš iskustva sa drugim mladim ljudima širom BiH, te unaprijediš svoja znanja i vještine za društveno i političko djelovanje.

ŠTA JOŠ DOBIJAM UČEŠĆEM U ŠKOLI?

Svi koji uspješno završe Političku školu imaju mogućnost prijave za učešće na Akademiji socijalne demokratije koja predstavlja napredni nivo političke edukacije organizovane u četiri modula. Po završetku Političke škole će svim učesnicima_ama koji uspješno završe program biti dodijeni certifikati. Za uspješan završetak programa je potrebno da uzmete učešće u najmanje 80% cjelokupnog programa Škole.

KAKO SE PRIJAVITI?

Svi zainteresovani koji ispunjavaju gore navedene uslove mogu se prijaviti za učešće najkasnije do 29. marta 2021. godine do 12.00h putem linka: https://forms.gle/bT7NEgH58wGpihxA8  Aplikacije zaprimljene nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

DODATNE NAPOMENE

Program Političke škole će se realizovati u poslijepodnevnim terminima u trajanju od dva do dva i po sata. Detaljna agenda će biti dostavljena učesnicima_ama nakon procesa selekcije i potvrde učešća. Za sve dodatne informacije nam se možete obratiti na: +387 33 612 529 ili info@fli.ba.

 

FRIEDRICH-EBERT-STIFTUNG BiH

FORUM LIJEVE INICIJATIVE