Proteklog vikenda je održan I modul šeste po redu  Političke škole koju Forum lijeve inicijative u saradnji Friedrih-Ebert-Stiftung i Forumom mladih SDP BiH Sarajevo organizuje za mlade sa područja cijele Bosne i Hercegovine.

Političku školu su otvorili Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, Nermin Kujović, predstavnik FES-a i Adnan Sobo, predstavnik Foruma mladih SDP BiH, koji su ukazali na važnost održavanja ove aktivnosti, i ovom prilikom čestitali polaznicima na učešću u Političkoj školi.

Cilj Političke škole je da okupi mlade ljude sa područja cijele Bosne i Hercegovine, te na njih prenese znanje, iskustva i vještine potrebne za političko i društveno djelovanje. Realizacijom projekta želi se doprinijeti razvoju i usavršavanju znanja i vještina mladih ljudi, kao i njihovoj dodatnoj motivaciji za aktivno i odgovorno sudjelovanje u životu društvene zajednice. Na ovaj način želimo osnažiti političko i društveno djelovanje mladih ljudi.

12961170_507575112781136_6079366344259015279_o

Na Političkoj školi su ukupno učestvovala 22 učesnika, a koji su aktivisti/ce nevladinih organizacija i političkih partija.

Politička škola obuhvata dva modula, po tri dana. Programom političke škole obuhvaćene su slijedeće oblasti: vođenje predizbornog procesa, politički sistem, politički aktivizam, ljevičarski pokreti i inicijative, politički spektar, politička komunikacija, saradnja sa civilnim društvom, komunikacija prema medijima i javni nastup.

Naredni modul će se odrzati 15.-17.04.2016. godine.

Po završetku Političke škole učesnici i učesnice će dobiti certifikate o uspješno završenoj političkoj školi.