Friedrich-Ebert-Stiftung, zajedno sa Forumom lijeve inicijative, Forumom mladih SDP BiH i Forumom mladih SDP BiH KO Sarajevo, pozivaju sve mlade od 18 do 35 godina starosti da se prijave na Političku školu.

Projekat Politička škola ima za cilj da okupi mlade ljude sa područja cijele Bosne i Hercegovine, te na njih prenese znanje, iskustva i vještine potrebne za političko i društveno djelovanje. Realizacijom projekta želi se doprinijeti razvoju i usavršavanju znanja i vještina mladih ljudi, kao i njihovoj dodatnoj motivaciji za aktivno i odgovorno sudjelovanje u životu društvene zajednice.

Politička škola traje ukupno šest dana i predavanja će se dva uzastopna produžena vikenda (od petka do nedjelje), a po završetku cijelog ciklusa slijedi dodjela certifikata učesnicima.

Seminari ovogodišnje Političke škole održat će se prema sljedećem rasporedu:

–          20. – 22. juni 2013. godine (dolazak učesnika u četvrtak navečer)

–          27. – 29. juni 2013. Godine (dolazak učesnika u četvrtak navečer)

Broj učesnika je ograničen na 35.  Svi zainteresovani se mogu prijaviti na e-mail adresu

nermin.kujovic@fes.ba najkasnije do nedjelje, 08.06.2014 do 00:00 CET.

[button link=”https://www.fli.ba/wp-content/uploads/2014/05/Aplikacioni-formular-2014.docx” target=”_blank” ico type=”icon-text” title=”APLIKACIONI FORMULAR PREUZMITE OVDJE” size=”large” color=”red”]

Unutar popunjenog aplikacionog formulara molimo Vas  da obavezno popunite polje motivaciono pismo, koje će imati presudnu ulogu u odabiru kandidata/kinja.

Učešće na Političkoj školi je potpuno besplatno. Troškove hrane i osvježenja, kao i smještaja za učesnike koji ne dolaze iz Sarajeva snose organizatori. Troškove puta učesnici snose sami.

Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju.