REALIZOVAN TREĆI MODUL AKADEMIJE SOCIJALNE DEMOKRATIJE

Proteklog vikenda ( 24.09 – 26.09.2021.godine),  na Jahorini, realizovan je  treći modul Akademije socijalne demokratije. Učesnici i učesnice su u toku ovog modula razgovarali na temu „Diplomatija i vanjska politika“.

U dvodnevnoj edukaciji realizovano je šest predavanja. Angažovani edukatori i edukatorice su eminentni profesori i eksperti iz navedene oblasti.

Prvi dan učesnici i učesnice su razgovali o značaju i ulozi vanjske politike generalno, zatim ulozi velikih sila na globalnoj politikoj sceni – SAD , Rusija i Kina te  o regionalnim silama u međunarodnim odnosima. Posljednja predavanje za prvi dan se odnosilo na perpektive NATO integracija. 

Drugi dan III modula je započeo na temu Evropske unije u ulozi globalnog igrača a završen razgovorom o značaju regionalne saradnje za razvoj zemalja Zapadnog Balkana.

Akademija je realizovana u partnerskoj saradnji Foruma lijeve inicijative i Fondacije Friedrich Eebert Stiftung. Naredni modul je koji će biti na temu: Politička komunikacija,liderstvo i timski rad će se realizovati od 15 do 17. 10.2021.godine.