Od 10. novembra naše društvo je bogatije za 14 novih trenera socijaldemokratije. Oni dolaze iz Banja Luke, Brčkog, Prnjavora, Zvornika i regije Doboja, a naoružani su znanjima i vještinama stečenim na Četvrtom treningu trenera održanom upravo u Doboju. Tim Foruma lijeve inicijative ponosni je organizator, a naši uvaženi partneri iz Međunarodnog centra Olof Palme pružili su nam svu neophodnu podršku za ovaj projekat.

Saša Madacki i Zoran Blagojević učesnicima su prenosili znanja o organizaciji treninga, javnom nastupu, verbalnim i neverbalnim komunikacijskim vještinama, te su podijelili mnoštvo praktičnih savjeta i „trikova“ koji će učesnicama i učesnicima dobro doći u njihovom trenerskom radu. O pravilnom pristupu aktivizmu, provođenju aktivističkih projekata i akcija, kao i o socijaldemokratiji polaznicima je uz primjere iz prakse govorio Malik Garibija. Praktični primjeri, žive diskusije i mnoštvo pitanja krasili su ova dva dana intenzivnog rada.

Certifikate o uspješno položenom Treningu trenera za Političku školu socijaldemokratije učesnicima je uručio Miroslav Živanović, direktor Foruma lijeve inicijative, uz poziv da u narednom periodu u svojim lokalnim zajednicama održe samostalno predavanje i tako građanima približe ljevičarske ideje.

Uspjeh u širenju mreže trenera socijaldemokratije dokazalo je i prisustvo nekih od najboljih polaznika iz prethodnih ciklusa treninga, koji su svojim radom i prisustvom pomogli održavanje ovog seminara.

Do sada je FLI obučio čak 60 trenera, a u narednom periodu ćemo prisustvovati njihovim samostalnim predavanjima i treninzima. Pružiti ćemo im svu neophodnu pomoć i podršku, jer smo zajedno u misiji ostvarenja slobodnog, solidarnog, jednakopravnog i socijalno uređenog društva.

[slickr-flickr search=sets set=72157637552709813]

Više fotografija pogledajte klikom na ovaj link.