Završen treći Trening trenera za Političku školu socijaldemokratije


U nedelju 03. novembra završen je treći Trening trenera za političku školu socijaldemokratije, koji je okupio 16 mladih aktivista i aktivistica političkih partija lijeve političke orijentacije i organizacija civilnog društva iz Konjica, Jablanice, Mostara, Livna, Cazina, Bugojna, Bosanskog Petrovca, Bihaća i Novog Grada. Program je realizovan uz podršku Međunarodnog centra Olof Palme.

Učesnici i učesnice treninga su imali priliku slušati predavanja o socijaldemokratiji i političkom aktivizmu koje je, uz praktične primjere iz prakse održao Malik Garibija. Trener Zoran Ćatić je proveo intervju sa učesnicima i učesnicama treninga, na osnovu kojeg je analizirao njihove komunikacijske vještine, te ih upoznao sa osnovnim elementima dobrog i uspješnog intervjua. Za mnoge učesnike intervju je bio pravi izazov jer su po prvi put imali priliku govoriti pred kamerom.

Na kraju treninga, Miroslav Živanović, direktor Foruma lijeve inicijative, uručio je certifikate učesnicima te im poželio uspješan rad u lokalnim zajednicima gdje će imati priliku samostalno održati predavanja o socijaldemokratiji i političkom aktivizmu.

Učesnicima treninga su se obratili Neira Muratović, Irma Efendić i Daid Masoud, učesnici prvog treninga, poželjevši uspješan rad novim FLI trenerima.

Nakon trećeg treninga koji je održan u Sarajevu, Forum lijeve inicijative nastavlja sa edukativnim aktivnostima i organizacijom slijedećeg trening trenera u Doboju.

[slickr-flickr search=sets set=72157637422188574]

Više fotografija pogledajte klikom na ovaj link.