U organizaciji Foruma lijeve inicijative i njemačke Fondacije Friedrich Ebert, u Sarajevu 12-13 oktobra,  održan je prvi modul Treninga trenera za Političku školu socijalne demokratije. Program okuplja mlade aktiviste i aktivistice iz cijele Bosne i Hercegovine koje su aktivni u političkom sektoru i u organizacijama civilnog društva. Kada se trening završi koji će trajati ukupno četiri dana kroz dva modula, učesnici i učesnice programa će dobiti priliku da stečena znanja i vještine iskoriste i u praksi, te samostalno organizuju radionice/seminare u svojoj lokalnoj zajednici.

Predavači Saša Madacki i Selma Mehmedić Džonlić, treneri sa dugogodišnjim iskustvom, tokom prvom modula kroz predavanja i praktične radionice upoznali su učesnike i učesnice sa osnovnim vještinama i alatima koje treba da posjeduje jedan trener, kao što su vještine dobrog govornika, priprema za trening, metodologija uspješnog predavanja, itd.

Radionicama u kojima su učesnici i učesnice samostalno pripremali i izvodili prezentacije, prethodila su predavanja o osnovama socijalne demokratije, razvoju socijalne demokratije u BiH i Evropi i političkom aktivizmu.

Trening je održan u Hotelu Hollywood na Ilidži, gdje će se održati i drugi modul ovog treninga koji je planiran za 19. i 20. oktobar.

[slickr-flickr search=sets set=72157636510652735]

Više fotografija pogledajte klikom na ovaj link.