Proteklog vikenda, 30. septembra – 01. oktobra  2017. godine u Mostaru, Forum lijeve inicijative je, u saradnji sa Međunarodnim centrom Olof Palme, realizovao IV modul Socijaldemokratske akademije rodne ravnopravnosti sa temom „Zdravlje, roditeljstvo, zaštita djece, starih osoba i invalida“.

Modul su otvorile/i Lana Prlić, potpredsjednica SDP BiH, Ifeta Ćesir Škoro, predsjednica KO FOŽ SDP BiH HNK, i  Zoran Mikulić, predsjednik KO SDP BiH HNK, koje/i su polaznicama i polaznicima ukazali na bitnost teme zdravlja sa kojom se svakodnevno susrećemo.

Cilj IV modula Akademije je da se polaznicima i polaznicama pokaže kako da se izbore za svoja prava u zdravstvenom sistemu.

Sa uvodničarkama Anidom Šabanović, Azrom Gazibegović i Melihom Lekić, učesnice i učesnici su imali priliku slušati i diskutovati na temu zdravlja muškaraca i žena, ostvarivanju prava za porodiljsko odsustvo, brige o djeci, starim osobama i invalidima.  Dvodnevna edukacija je završena radionicom usklađivanja privatnog, poslovnog i društvenog života.