Održani treninzi u Banja Luci, Brčkom i Tuzli

U proteklim danima treneri Foruma lijeve inicijative su obišli BiH i održali niz obuka. Cilj je bio što bolji i efikasniji rad aktivista i posmatrača stranaka i organizacija civilnog društva lijeve provinijencije na narednim izborima.​ U kantonalnim i regionalnim centrima okupili su se predstavnici iz više od stotinu opština koji će stečeno znanje prenijeti svojim aktivistima na terenu u svojim lokanim zajednicama.

trening-brcko

Obuka je obuhvatila različite tematike, od odabira i motivacije aktivista pa do rada na dan izbora i sprječavanja izbornih prevara i neregularnosti.

Osim znanja polaznicima su predati i alati za rad kako bi čitav proces imao unificiran tok. Uloženi trud i napor treba rezultirati što pravednijim i poštenijim izborima u interesu svih građana Bosne i Hercegovine.

Trenerski tim činili su  Jelena Pekić i Predrag Puharić koji su održali trening u Banja Luci, Irfan Čengić i Malik Garibija koji su održali trening u Tuzli, te Sabina Dervišević i Mirza Alijagić koji su održali trening u Brčkom.

U narednom periodu će se održati još jedan trening u Gradišci, čime će biti završen prvi krug treninga ovakvog karaktera.