Forum lijeve inicijative u saradnji sa Fondacijom Friedrich Ebert i ove godine nastavlja sa organizacijom programa Trening trenera za Političku školu socijalne demokratije. Ovim programom želimo osnažiti djelovanje mladih aktivista i aktivistica prije svega u lokalnoj zajednici, koji su oprijedeljeni za socijalnu demokratiju.

Poziv za učešće u programu je otvoren za sve mlade, studente i studentice, radnike i radnice, aktiviste i aktivistice organizacija civilnog društva i političkih organizacija, od 18 do 35 godina starosti, bez obzira na njihovo prethodno iskustvo u obrazovnim i trening aktivnostima. Nakon procesa selekcije, u program će biti uključeni kandidati i kandidatkinje za koje organizatori procijene da imaju najviše motiva i kapaciteta da stečena znanja i vještine koriste u svom aktivističkom djelovanju u lokalnim zajednicama.

Kroz intenzivni program koji će trajati jedan vikend, polaznici i polaznice će steći potrebna znanja i vještine neophodne za samostalno izvođenje programa političke edukacije pod nazivom “Politička škola socijalne demokratije.”

Trening će se održati 12-13 aprila 2014. godine u Sarajevu.

Nakon završenog treninga, polaznici i polaznice će imati i dodatnu obavezu da u svojim lokalnim zajednicama održe „Političku školu socijalne demokratije“, uz podršku timova FLI-ja i FES-a, nakon čega će uspješnim trenerima i trenericama biti uručeni i odgovarajući certifikati.

Iskustva učesnika sa Trening trenera 2013, a koja će vas možda motivisati da se prijavite na javni poziv, možete pogledati iznad članka.

Broj učesnika i učesnica je ograničen.  Svi zainteresovani, mogu se prijaviti za  program do 26.03.2013. godine (srijeda), do 16h. tako što će popuniti on-line aplikaciju dostupnu putem slijedećeg linka:

https://docs.google.com/forms/d/1PjztOovKkcsr9xbNTuO2hx5J_zccCdP8fQoISgbZzN0/viewform

Prijave u kojima ne bude popunjen dio za motivaciono pismo neće biti uzete u razmatranje.

Za sve dodatne informacije možete nam kontaktirati putem mail adrese: info@fli.ba ili direktno na telefon +387 33 612 529.

Učešće u programu Trening trenera za Političku školu socijalne demokratije je potpuno besplatno. Troškove smještaja, hrane i osvježenja snose organizatori.

FLI i FES TIM