Završen II modul Akademije socijalne demokratije u Zenici


U Zenici završen je drugi modul Akademije socijalne demokratije pod nazivom „Lokalna samouprava.“ Učesnici i učesnice su tokom dvodnevnog modula imali priliku slušati predavanja iz oblasti lokalne samouprave BiH, strukture i funkcionisanja lokalne vlasti, ključnim procesima lokalnog razvoja, kao i progresivnim lokalnim politikama i načinima učešća građana i građanki u procesima donošenja odluka na lokalnom niovu.

Predavači drugog modula su bili Miroslav Živanović, Igor Kamočaji i Irfan Čengić koji imaju dugogodišnje iskustvo u oblasti lokalne samouprave. Na kraju prvog dana, učesnici su imali priliku kroz radionicu upoznati se i sa osnovama MiPRO metodologije za integrisano planiranje lokalnog razvoja, koju je vodila Jelena Pekić.

10352742_380823835456265_4200132668358092682_n

Drugi dan modula akademiji su prisustvovali i novoizabrani predsjednik Foruma mladih SDP BiH Damir Filipović i FLI aktivista Adnan Sobo koji su u razgovoru sa učesnicima razmjenili svoja iskustva te prezentovali ideje i projekte koje će mladi raditi u narednom periodu.